Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kuča

31. 1. 2012 20:05
Nerad bych se s Vámi jako laik přel......

:-).....ale pokud sledujete poslední trendy ve výchově dětí, moc se hygiena nepropaguje. Podívejte se na cikány, jak

tay skupiny opravdu primitivních, žijí. Dnes jsem zkouknul jedno čtrnáctiminutové video ze Slovenska, bylo mi na zvracení. A představte si oni přežívají. Nejsem v zasadě proti základní hygieně, ale jak se u nás praví - všeho moc škodí. Kdo žije ve skleníkovém prostředí, zabije ho první bacil. Tělo musí dostávat rány, ať si vytváří imunitu!

POslední připomínka - tělo má jít do hrobu zhuntované !! !!

1 0
možnosti

bloghavranek

10. 3. 2012 14:58
Re: Nerad bych se s Vámi jako laik přel......

Jsem zásadním odpůrcem rčení, že tělo má jít do hrobu zhuntované, protože každý člověk, který se podle tohoto rčení chová, si zaslouží, aby byl nemocný, aby trpěl, měl bolesti. Navíc si myslím, že by měl podstatně více platit za zdravotní pojištění.

0 0
možnosti

pěnice

31. 1. 2012 19:18
K přílišnému používání desinfekce

bych se nepřikláněla. Domnívám se, že by si normální člověk měl budovat imunitu a ne se choulostivět přílišnou hygienou a tím myslím tu desinfekci, několikrát denně. Časté mytí rukou považuji za samozřejmost, čisté prádlo jakbysmet. Ale to snad každý. To ostatní v článku mi už připadá jako deformace ze zaměstnání.

1 0
možnosti

Lord Havelock Vetinari

31. 1. 2012 18:30
No jéje

Dezinfekci na ruce nepoužívám vůbec (nedělám v lékařství ani v potravinářství) a myslím si, že pokud není přímo nějaká epidemie ve městě, tak je to američanská záležitost, bez které se obejdu. Knihovní počítače včetně infekční klávesnic a myší používám skoro denně, a ano, občas se zapomenu a při listování v knížce si olíznu prsty. A co? Nic, nemocný (když nepočítám nachlazení v rámci několika dnů) jsem nebyl už tak pět let, a to ta poslední nemoc byla jen angína a předtím dlouho nic. Zdraví je někde jinde, než v dezinfekci.

1 0
možnosti

bloghavranek

10. 3. 2012 15:01
Re: No jéje

Máte zcela pravdu, zdraví je jinde, než v dezinfekci. Zdraví je v prevenci, v eliminování zbytečných rizik, v odpovědné péči o své tělo i zdraví. Problém je v tom, že článek nebyl o dezifekci, ale o ochraně zdraví člověk před zevními vlivy prostředí na úrovni základní osobní hygieny.

0 0
možnosti

Dědek Plesnivák

31. 1. 2012 17:53
Tak tenhle článek ....

;-OSE MI VUBEC NELÍBÍ ;-O;-O

5 0
možnosti

Kahlan Amnell

31. 1. 2012 16:41
Hezký článek,

akorát jestli taková přemíra hygieny neškodí. Člověk pak vyrazí do přírody nebo někam mimo domov a bacily ho ubijí. ;-D

2 0
možnosti

bloghavranek

10. 3. 2012 15:06
Re: Hezký článek,

Dobrý den, nemohl jsem si nevšimnout, že obecná reakce na tento článek je negativní. Mám pocit, že lidé zásadně nechtějí slyšet nic, co by se jim nehodilo. Žijeme v prostředí, kde se vyskytují a šíří infekční nemoci. Imunitu rozhodně neposilujete tím, že se mnohonásobně vystavujete infekcím. To je naprostý nesmysl a neznalost. Opakované infekty organismus pouze a jenom oslabují. Imunita se posiluje naprosto jinak, ale o tom budu mluvit ve článku o rakovině, který hodlám uveřejnit, a který zcela určitě celou řadu lidí naštve, neboť pravda je taková, že mnoho nemocných si tuto nemoc sami přivodili. Bohužel.

0 0
možnosti

Pacik

31. 1. 2012 16:35
No

Medvěd se taky nemeje.A jak je silnej...Karma:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS